Delegacija Evropske unije u Srbiji podržava Paraolimpijski komitet Srbije. Cilj ove podrške su što bolji rezultati sportista i inkluzija u sportu, koji bi trebalo da bude dostupan svima. Evropska unija radi na promociji inkluzije u svim sferama društva.

Prvi korak je podrška paraolimpijcima na Igrama u Tokiju. Na borilištima u Japanu nastupiće 20 srpskih sportista, u disciplinama poput atletike, streljaštva, stonog tenisa, biciklizma i taekvondoa. Mnogi od sportista imaju šansu da dođu do medalja. Sa Paraolimpijskih igara u Riju pre 5 godina, sportisti iz Srbije vratili su se sa 9 medalja, od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane.

Moto kampanje je – Koja je tvoja supermoć? Na emotivan način, pre svega kroz video materijal, prikazana je neverovatna upornost sportista da prevaziđu prepreke i postanu šampioni.

Istorija Paraolimpijskih igara doseže do 1948. godine, kada je ser Ludvig Gutman organizovao takmičenje u streljaštvu za veterane Drugog svetskog rata sa povredama kičme kao deo njihovog oporavka. Od 1952. godine, to je međunarodno takmičenje, a od Rima 1960. godine, održava se u istom gradu kao i Olimpijske igre.